ZINZIZ bij Dikkertje Dap

Vanaf april 2022 is ZINZIZ gestart bij Dikkertje Dap met een onderzoek naar de methodiek Kinderopvang Plus2. Het onderzoek duurt ongeveer tot het einde van de zomer 2023.

De Van Veldhuizen Stichting heeft ZINZIZ gevraagd om te onderzoeken wat er aan Kinderopvang Plus2 goed werkt en wat er eventueel verbeterd kan worden. Daarbij gaat het of het aanleren van en het werken met de methodiek voor de medewerkers. ZINZIZ brengt in kaart hoe de ouders en de kinderen het ervaren en hoe zij zich ontwikkelen door het werken met de methodiek.

ZINZIZ kijkt naar de werkwijze van Dikkertje Dap. Wat werkt goed? Wat kan misschien nog beter?
Hiervoor hebben zij al een aantal activiteiten uitgevoerd en zullen zij de komende paar maanden nog meer doen.
– Er wordt geobserveerd op de groepen en tijdens overleg tussen medewerkers
– Er worden vragenlijsten verstuurd, aan alle medewerkers en aan een groot deel van de ouders
– Er worden interviews gehouden met enkele ouders, maar ook met enkele pedagogisch medewerkers, met pedagogisch adviseurs en gezinsadviseurs.

Het doel is echt om inzicht in het effect van onze methodiek te krijgen. En dat we hiervan zelf kunnen leren en dat anderen weer van Dikkertje Dap kunnen leren. Daardoor kunnen hopelijk nog meer ouders en kinderen worden geholpen.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderzoek dan kun je contact opnemen met: Hilde van Ravenswaaij (hilde@zinziz.nl), onderzoeker bij ZINZIZ.
Of wil je liever met iemand van Dikkertje Dap praten, dan kun je contact opnemen met Vitoria Delgado (vitoria@vanveldhuizenstichting.nl)

Het Europees Sociaal Fonds
investeert in jouw toekomst.

"Ook kunnen anderen van Dikkertje Dap leren door dit onderzoek. Daardoor kunnen misschien nog meer ouders en kinderen worden geholpen."