ZINZIZ komt onderzoek doen bij Dikkertje Dap!

ZINZIZ komt onderzoek doen bij Dikkertje Dap!
Vanaf september start bij Dikkertje Dap een onderzoek. Het onderzoek duurt tot begin 2021.

Waarom komt er een onderzoek?
Wij zijn heel blij dat dit onderzoek gedaan wordt. In het onderzoek wordt namelijk gekeken naar wat we bij Dikkertje Dap doen en wat het beste werkt voor de kinderen en de ouders.

Dat is fijn, want daardoor kunnen we ook aan anderen laten zien wat we goed doen en wat goed werkt. En net zo belangrijk: we leren er zelf ook veel van. Zo kunnen we zorgen dat we ons werk nog beter gaan doen en kunnen we de kinderen straks nog beter helpen.

Wat we bij Dikkertje Dap doen is namelijk best bijzonder. Daar zijn we trots op en als het kan dan willen we dat zelfs nog beter doen. Dat lijkt ons een mooi doel. Daarom hebben wij een onafhankelijk onderzoeksbureau gevraagd om dat te komen onderzoeken: ZINZIZ.

Wat gaan de onderzoekers doen?
Kort gezegd: kijken naar onze werkwijze, wat goed werkt en wat misschien nog beter kan. Hiervoor zullen de onderzoekers verschillende activiteiten uitvoeren:

 • Ze komen kijken hoe het gaat op de groepen
 • Ze gaan gesprekken voeren met mensen die bij ons werken en met mensen waar wij als Dikkertje Dap mee samenwerken
 • Ze gaan korte vragenlijsten versturen, ook aan jullie als ouders
 • Ook is er veel interessante informatie te vinden in de dossiers van Dikkertje Dap, dus die willen ze ook inkijken. Dat doen ze natuurlijk alleen als jullie dat goed vinden.Wat merken mijn kind en ik daarvan?
  Op de groep
  Als de onderzoekers bij de kinderen op de groep komen kijken dan ontmoeten ze de kinderen natuurlijk ook. De onderzoekers zullen ervoor zorgen dat alles op de groep zoveel mogelijk ‘zoals altijd’ gaat, zodat de kinderen en de medewerkers zo min mogelijk van het onderzoek merken.
  Vragenlijsten invullen
  Aan de meeste ouders zullen de onderzoekers ook vragen een paar vragenlijsten in te vullen. Het invullen van die vragenlijsten kost jullie dan wel wat tijd, maar daar leren we veel van! De onderzoekers maken de vragenlijsten zo kort mogelijk.
  Gesprekken voeren
  Met sommige ouders willen de onderzoekers ook graag gesprekken voeren.Als u nu al vragen heeft over het onderzoek dan kun je die stellen aan Manon van der Hidde (manon@vanveldhuizenstichting.nl)

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.