Samen voor Taal

Overal in de stad Rotterdam wordt er veel aan de taalontwikkeling van de jongste kinderen gedaan. Ook bij Dikkertje Dap vinden wij taalontwikkeling heel belangrijk. Graag willen we dat de kinderen met een goede basis kunnen starten op school of op een andere plek als dit nodig is. Wij werken met het programma Uk en Puk. Ieder jaar hebben we een aantal thema’s op de groep, bijv. over de herfst, over dit ben ik of het thema ‘oeps wat warm’.

Tijdens een thema hebben we allerlei activiteiten die we met de kinderen uitvoeren. We hebben woorden van de week en ook in de groepsruimte hebben we aandacht voor het thema. Als afsluiter organiseren we vaak een moment voor ouders om te komen kijken wat we allemaal gedaan hebben.

Alle ouders/verzorgers krijgen de mogelijkheid om steeds per thema mee te doen met de taalontwikkeling van de kinderen. Als er thuis ook aandacht voor is, werkt dit erg positief op de ontwikkeling van een kind. Met Samen voor Taal kunnen ouders kleine activiteiten met hun kind doen en ontdekken hoe leuk het is om samen bezig te zijn.

Samen voor Taal boekjes
Samen voor Taal logo
Samen voor Taal | Kinderopvang Plus

Bekijk ons ander aanbod

Plus in het kwadraat

Wij werken met ons eigen programma, Plus in het Kwadraat. De Pedagogisch Medewerkers worden getraind.

Lees hier meer

Lekker Fit!

Goed eten en veel bewegen, dat vinden wij bij Dikkertje Dap erg belangrijk. Daarom zijn wij Lekker Fit!

Lees hier meer

Logo en fysio

Heel regelmatig hebben kinderen die bij Dikkertje Dap zitten logopedie en/of fysiotherapie nodig.

Lees hier meer

Dikkertje Dap Kinderopvang Plus is onderdeel van de Van Veldhuizen Stichting