Op de groep

Op iedere groep bij Dikkertje Dap is er plaats voor 10 kinderen per dag. Vaak komen de kinderen 3 of 4 dagen per week bij ons. Onze openingstijden zijn van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ‘s middags. Bijna al onze groepen zijn verticale groepen. Dit betekent dat er kinderen in verschillende leeftijden op één groep zitten, tussen de 0 en 4 jaar oud.

Iedere dag werken er twee Pedagogisch Medewerkers op de groep. De ruimtes zijn ingericht in verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Zo hebben we een huishoek, een bouwhoek en ook een hoek voor rustig spel. En natuurlijk hebben wij veel verschillend spelmateriaal waaruit kinderen kunnen kiezen. Op iedere groep zijn minimaal 10 bedjes aanwezig zodat de kinderen tussen de middag kunnen uitrusten.

Ieder kind krijgt een plaatje (bijv. een eend, een auto of een zeilboot). Dat plaatje is bij de kapstok, op de stoel, op het bakje voor kleding enzovoort terug te vinden. Dit maakt het voor de kinderen duidelijk en overzichtelijk. Verder werken wij met pictogrammen. In de groep zie je die veel terug in bijvoorbeeld de speelhoeken, op het bord met de dagplanning en bij de toiletjes . Ook dit geeft de kinderen overzicht.

Onze Pedagogisch Medewerkers worden gecoached door de Pedagogisch Adviseur. Zij komt minimaal één keer per twee weken op iedere groep, kijkt mee, adviseert en bewaakt de kwaliteit van ons werken.

"Kinderen kunnen jou geweldig nadoen. Dus geef ze iets geweldigs om na te doen."