Met de kinderen

Wij hebben een vast dagprogramma, dat is herkenbaar voor de kinderen en zorgt voor structuur op de groep.

Tussen 8.00 uur en 9.00 uur in de ochtend worden de kinderen door hun ouders/verzorgers op de groep gebracht. De Pedagogisch Medewerkers hebben dan even een kort gesprekje met ouder/verzorger en de kinderen kunnen vrij spelen. Ze maken een puzzel of gaan lekker naar buiten.

Als alle kinderen binnen zijn beginnen we de dag met fruit eten. Het fruit brengen ze zelf mee van huis. Hierna wordt er een activiteit gedaan zoals bijvoorbeeld knutselen of voorlezen. We werken veel met taal om de taalontwikkeling bij de kinderen te verbeteren.

Heel vaak, liefst iedere morgen, gaan de kinderen buiten in onze tuin of op het dakterras spelen. Na een leuke ochtend eten we een boterham en gaan de kinderen die nog een middagslaapje nodig hebben lekker naar bed.

Baby’s volgen hun eigen ritme van slapen en eten. Wij kijken dan naar wat het kind nodig heeft. Met de kinderen die al groter zijn (meestal vanaf 2,5 jaar) doen wij tussen de middag vaak extra activiteiten om ze al voor te bereiden op de overstap naar school.

Na het slapen kleden de kinderen zich weer aan. We laten ze zoveel mogelijk zelf doen en helpen natuurlijk wanneer dat nodig is. Dan gaan we de laatste keer die dag aan tafel om iets lekkers te eten en om te drinken. We spelen nog wat, doen weer een leuke activiteit en gaan graag nog even naar buiten.

"Kinderen hebben meer aan voorbeelden dan aan kritiek." Joseph Joubert

Dikkertje Dap Kinderopvang Plus is onderdeel van de Van Veldhuizen Stichting