Update Onderzoek door ZINZIZ bij Dikkertje Dap

Update Onderzoek door ZINZIZ bij Dikkertje Dap
In april 2022 is het onderzoek van ZINZIZ naar de methodiek Kinderopvang Plus2 bij Dikkertje Dap van start gegaan. Het is nu tijd voor een korte update.

Wat wordt er ook al weer onderzocht?
ZINZIZ onderzoekt wat het beste werkt bij Dikkertje Dap en wat nog verder verbeterd kan worden. Hierdoor kan Dikkertje Dap leren, maar kunnen ook anderen van Dikkertje Dap leren. Daardoor kunnen misschien nog meer ouders en kinderen worden geholpen.

En hoe staat het er nu voor?
Sinds april 2022 hebben ouders en medewerkers informatie over het onderzoek ontvangen. Bijna alle ouders en de medewerkers hebben gelukkig aangegeven mee te willen werken. Heel erg bedankt voor de reacties!

Eerste vragenlijsten zijn al ingevuld
Een groot deel van de ouders heeft al de eerste vragenlijst voor het onderzoek ingevuld! Sterker nog, er zijn al ouders die tweede en derde vragenlijsten hebben ingevuld. Heel erg bedankt hiervoor. Jullie tijd en moeite wordt gewaardeerd. Zo nu en dan ligt er wat lekkers bij Dikkertje Dap als dank hiervoor.

Aan de rest van de ouders hebben we ook gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Dat kan op de telefoon of de computer, of bij Dikkertje Dap op papier. Hopelijk vindt iedereen wat tijd om de vragenlijst in te vullen, als dat nog niet gelukt is. Dat is voor het onderzoek wel belangrijk.

Ook hebben de onderzoekers al een paar keer meegekeken bij een overleg tussen medewerkers van Dikkertje Dap. Hiernaast is gestart met het meekijken op de groepen. Dit wordt gedaan op momenten dat alleen kinderen aanwezig zijn van wie ouders toestemming hebben gegeven hiervoor. Geen van de kinderen of medewerkers wordt persoonlijk bekeken of met naam beschreven. Er wordt tijdens het meekijken op de groepen wel gekeken naar hoe de methodiek Plus2 werkt in de praktijk; zien de onderzoekers bijvoorbeeld dat er veel structuur wordt geboden door de dag heen?

Ben je een (nieuwe) ouder/verzorger en heb je het nog niet laten weten of je toestemming geeft? Bespreek dit dat even met een medewerker van Dikkertje Dap of neem contact op met Hilde van Ravenswaaij (hilde@zinziz.nl), onderzoeker van ZINZIZ. Dat kan natuurlijk ook als je de informatie graag eerst nog een keer ontvangt, of misschien nog vragen hebt.

Het doel is echt om inzicht in het effect van onze methodiek te krijgen. En dat we hiervan zelf kunnen leren en dat anderen weer van Dikkertje Dap kunnen leren.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderzoek dan kun je contact opnemen met: Hilde van Ravenswaaij (hilde@zinziz.nl) onderzoeker bij ZINZIZ.
Of wil je liever met iemand van Dikkertje Dap praten, dan kun je contact opnemen met Vitoria Delgado (vitoria@vanveldhuizenstichting.nl)

 

Het Europees Sociaal Fonds
investeert in jouw toekomst.

"Ook kunnen anderen van Dikkertje Dap leren door dit onderzoek. Daardoor kunnen misschien nog meer ouders en kinderen worden geholpen."