Update Onderzoek door ZINZIZ bij Dikkertje Dap

Update Onderzoek door ZINZIZ bij Dikkertje Dap
In 2019 is het onderzoek van ZINZIZ naar de methodiek Kinderopvang Plus2 bij Dikkertje Dap van start gegaan. Het is nu tijd voor een korte update.

Wat wordt er ook al weer onderzocht?
ZINZIZ onderzoekt wat het beste werkt bij Dikkertje Dap en wat nog verder verbeterd kan worden. Hierdoor kan Dikkertje Dap leren, maar kunnen ook anderen van Dikkertje Dap leren. Daardoor kunnen misschien nog meer ouders en kinderen worden geholpen.

En hoe staat het er nu voor?
Sinds september 2019 hebben ouders en medewerkers informatie over het onderzoek ontvangen. Al meer dan 40 ouders/gezinnen hebben gereageerd op de informatiebrief. Bijna al deze ouders en de medewerkers hebben gelukkig gezegd mee te werken. Heel erg bedankt voor de reacties!

Eerste vragenlijsten zijn al ingevuld
Sterker nog, een aantal ouders heeft ook al de eerste vragenlijst voor het onderzoek ingevuld!
Als bedankje voor het invullen van de vragenlijst ligt er steeds voor elk gezin een klein cadeautje klaar bij Dikkertje Dap.

Aan de rest van de ouders hebben we ook gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Dat kan op de telefoon of de computer, of bij Dikkertje Dap op papier. Hopelijk vindt iedereen nog een kwartiertje tijd om de vragenlijst in te vullen, als dat nog niet gelukt is. Dat is voor het onderzoek wel belangrijk.

Ook hebben de onderzoekers al een paar keer meegekeken bij een overleg van medewerkers van Dikkertje Dap.

De onderzoekers hebben nog niet meegekeken op de groepen. Dat kan ook pas als genoeg ouders hebben aangegeven dat ze dat goed vinden. Van vrij veel ouders weten we nu namelijk ook nog niet of ze mee willen werken. Dat willen we natuurlijk heel graag wel weten, ook als ze niet mee willen doen.

Dus ben je een ouder/verzorger en heb je het nog niet laten weten? Bespreek dit dat even met een medewerker van Dikkertje Dap of neem contact op met Anner Bindels (anner@zinziz.nl), onderzoeker van ZINZIZ. Dat kan natuurlijk ook als je de informatie graag eerst nog een keer ontvangt, of misschien nog vragen hebt.

Het doel is echt om inzicht in het effect van onze methodiek te krijgen. En dat we hiervan zelf kunnen leren en dat anderen weer van Dikkertje Dap kunnen leren.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderzoek dan kun je contact opnemen met: Anner Bindels (anner@zinziz.nl) onderzoeker bij ZINZIZ.
Of wil je liever met iemand van Dikkertje Dap praten, dan kun je contact opnemen met Vitoria Delgado (vitoria@vanveldhuizenstichting.nl)

Het Europees Sociaal Fonds
investeert in jouw toekomst.

"Ook kunnen anderen van Dikkertje Dap leren door dit onderzoek. Daardoor kunnen misschien nog meer ouders en kinderen worden geholpen."